fbpx

Lista lui Pippin

Dragi copii, cu toții așteptăm cu bucurie sărbătoarea Crăciunului, și cu nerăbdare pe Moș Crăciun. Sunt sigur că v-ați gândit demult la lucrurile pe care ați vrea să vi le aducă moșul și că deja i-ați trimis scrisoarea. Chiar și Pippin, pițigoiul nostru curios, i-a scris Moșului așa cum o face în fiecare an, doar că de data aceasta a hotărât să-i citească personal scrisoarea. Pentru a putea face asta, a trebuit să zboare până departe, chiar foarte departe; iar când pleci într-o călătorie lungă și plină de necunoscut, e bine să te echipezi corespunzător: cu un prieten de nădejde. Împreună cu rândunica Riri, Pippin a zburat peste câmpii și dealuri, peste munți și văi, peste locuri necunoscute și foarte diferite de tot ceea ce văzuse până atunci.

Oare au reușit cei doi înaripați să parcurgă tot drumul și să-l întâlnească pe Moș Crăciun?

Și ce scrisese Pippin atât de important pe lista lui de cadouri încât să trebuiască să zboare până la Moș Crăciun pentru a se asigura că îi va aduce ce a cerut?

Poveste, rostogolește-te!

“Lista lui Pippin”, este experiența curiosului pițigoi deslușită în cuvinte de Laura Hangiu și transpusă în graiul nostru de:

  • Petra Panduru – Pippin,
  • Denisa Vlad – Riri,
  • Sorin Ionescu – Moș Crăciun,
  • Ana-Maria Panduru – doamna de la telefon,
  • Montaj și ilustrație audio: Valentin Panduru.

L.E. Moș Crăciun e sănătos acum și abia așteaptă să le aducă daruri copiilor.

“Lista lui Pippin”, este parte din proiectul “De vorbă cu patrimoniul: casele spun povești”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național; proiect pregătit de echipa Art Conservation Support. ACS, cum îi spun prietenii.