fbpx

Capra cu trei uși

Prin ochii lui Pippin, poveștile clasice se tranformă, iar patrimoniul cultural devine vizibil.
În seria de povești reinterpretate, Pippin intră într-o lume a basmelor, cu întâmplări și personaje cunoscute, pentru a le oferi celor mici o nouă cheie de interpretare. Atunci când personajele și cadrul le sunt deja familiare, atenția le poate fi ghidată către arhitectura construcțiilor din poveste, către importanța păstrării elementelor decorative și a specificului arhitectural local. Printr-o schimbare de perspectivă narativă, poveștile cu Pippin devin atât o sursă de umor, cât și o sursă autentică de informații despre patrimoniul cultural construit.

Laura Hangiu, autor de carte pentru copii

Laura Hangiu este, înainte de toate, restaurator, însă tocmai această profesie a făcut-o să se întrebe dacă lucrul căruia i se dedică zi de zi, patrimoniul cultural, ajunge, într-o formă cât mai simplă și mai jucăușă, și la cei mici. A început prin a pune în cuvinte lucruri mari pentru oameni mici și astfel au luat naștere poveștile cu Pippin, pițigoiul cel curios. Personajul, neobosit căutător al frumosului din jur, le deschide celor mici o lume a patrimoniului arhitectural ce poate părea inaccesibilă unui copil. Dar povestea și dialogurile ce descriu într-un mod firesc această lume a patrimoniului fac în așa fel încât totul să devină accesibil, indiferent de vârstă.

Diana Tivu, ilustrator

Pasionată de arhitectura de patrimoniu, de cultura etnografică românească și de povești vizuale luminoase ca o zi de copilărie, Diana a creat o lume întreagă în care Țărăneii sunt protagoniștii. O lume în culori inspirate de satul de altădată, unde viața are un ritm mai așezat, cerul este mereu senin și poveștile sunt pline de umor, inocență și uimire.

  • Editura ACS, 2023 / Cartea de salvare / 32 pagini color