fbpx

Cine e Pippin?

Într-o zi călduroasă de vară pițigoiul Pippin se decide să plece în căutarea unei noi case. Un mic zbor se transformă însă într-o mare descoperire, într-un traseu presărat cu personaje fascinante – atlanți, mascaroni, console cu înfățișări umane… despre care află din povești cu tâlc, pilde sau ghicitori.

Curios din fire, n-a stat mult pe gânduri și-a luat-o în zbor spre alte zone ale țării, dincolo de limitele marelui oraș, convins fiind că are să mai învețe multe despre case, locuri, oameni și obiceiuri.

Pippin zboara la tara

Cum și el a fost ajutat în prima lui aventură de burlane vorbitoare, de mascaroni și atlanți, de data aceasta s-a gândit să împărtășească ce-a aflat cu toți cei curioși ca el, și să descopere și alte comori împreună.

Așa și-a început anul 2020 – cu vizite la școli unde, prin jocuri și activități interactive, copiii au aflat despre specificul local și au descoperit împreună cu Pippin reperele culturale din localitatea lor, importanța păstrării acestora.

Anul 2020 se știe: a fost plin de provocări … Dar Pippin, care purta oricum mască și se spăla mereu pe aripioare, nu s-a lăsat bătut. Și-a continuat căutările și întălnirile lui cu copiii prin ateliere online.

S-a pus apoi pe scris și împreună cu echipa a reușit să finalizeze volumul În inima satului. Pippin zboară la țară. S-a gândit apoi să împărtășească experiența și audio, prin poveste și iată că de-acum și prin acest website.

În 2021 și în 2022 Pippin a devenit simbol al Detectivilor în căutare de comori în proiectul Cele mai frumoase locuri din România, în ochii copiilor. Și-a făcut sute de prieteni care au scormonit prin toată țara după Cea mai frumoasă fereastră, Zoomorfe, însemne, ansambluri fără intruși, uși istorice, elemente structurale, străzi cu patrimoniu și multe altele.

Poveștile curg – audio sau scrise – și se adună în căsuța online a lui Pippin cel curios pentru ca ce e bun și frumos în jur să fie păstrat cum se cuvine.

Vă mulțumim, prieteni ai lui Pippin și ai patrimoniului!


Laura Hangiu a consemnat toate aventurile și descoperirile în cartea
„ZCP 39 – Căutarea lui Pippin”1.

1 Una dintre descoperiri este că în orașe există zone construite protejate – ZCP, iar Cartierul Armenesc, unde și-a căutat el casă pentru prima dată, poartă numărul 39. Și pentru că în ziua de azi zboară și foarte multe avioane, controlorii de trafic aerian, au inregistrat oficial zborul lui Pippin sub codul ZCP-39