Cine e Pippin?

Într-o zi călduroasă de vară pițigoiul Pippin se decide să plece în căutarea unei noi case. Un mic zbor se transformă însă într-o mare descoperire, într-un traseu presărat cu personaje fascinante – atlanți, mascaroni, console cu înfățișări umane… despre care află din povești cu tâlc, pilde sau ghicitori.

Curios din fire, n-a stat mult pe gânduri și-a luat-o în zbor spre alte zone ale țării convins fiind că are să mai invețe multe despre case, oameni și obiceiuri.

Pippin zboara la tara

Cum și el a fost ajutat în prima lui aventură de burlane vorbitoare, de mascaroni și atlanți, de data aceasta s-a gândit să împărtășească ce-a aflat cu toți cei curioși ca el, si să descopre și alte lucruri noi împreună.

Așa și-a început anul 2020 prin vizite la școli unde, prin jocuri și activități interactive, unde copiii au aflat despre specificul local și au descoperit împreună cu Pippin reperele culturale din localitatea lor, importanța conservării patrimoniului cultural material.

Anul 2020 se știe: a fost plin de provocări … Dar Pippin, care purta oricum mască și se spăla mereu pe aripioare, nu s-a lăsat bătut, și a continuat căutările și întălnirile lui cu copiii prin ateliere online.

S-a pus apoi pe scris și împreună cu echipa a reușit să finalizeze volumul „În inima satului. Pippin zboară la țară”. S-a gândit apoi să împărtășească experiența și audio, prin poveste și iată că de-acum și prin acest website.


Laura Hangiu a consemnat toate aventurile și descoperirile în cartea
„ZCP 39 – Căutarea lui Pippin”1.

1 Una dintre descoperiri este că în orașe există zone construite protejate – ZCP, iar Cartierul Armenesc, unde și-a căutat el casă pentru prima dată, poartă numărul 39. Și pentru că în ziua de azi zboară și foarte multe avioane, controlorii de trafic aerian, au inregistrat oficial zborul lui Pippin sub codul ZCP-39