fbpx

Arborele lui Pippin – podcast

Aventura de astăzi ne va purta prin…praf. Praf istoric.

Trebuie să pornim deci numaidecât, împreună cu Pippin cel curios, în fascinanta lume a patrimoniului cultural.

Încercând să-și afle strămoșii, pițigoiul Pippin și prietena sa, rândunica Riri, ajung într-o casă în care cu mulți ani în urmă se fabricau … trăsuri. Și nu orice fel de trăsuri. Erau trăsuri de lux. Doar că acum noi ne folosim de automobile să ne deplasăm, așa că fabrica a rămas o amintire bine păzită de o pisică și locuită de un întreg neam șoricesc. 

Nu știu de ce, dar când pui laolaltă pasări, pisici și șoareci pare că cineva va ieși cu penele ciufulite. Dar oare cum se va încheia totul? Vor reuși Pippin și Riri să își descopere strămoșii și să își deseneze arborele genealogic? 

Poveste, rostogolește-te!

ilustratie: Madalina Spânu

“Arborele lui Pippin”, este experiența curiosului pițigoi deslușită în cuvinte de Laura Hangiu și transpusă în graiul nostru de:

  • Petra Panduru – Pippin,
  • Denisa Vlad – Riri,
  • Veronica Stoian – pisica,
  • Sorin Ionescu – șoricelul
  • Montaj și ilustrație audio: Valentin Panduru.

“Arborele lui Pippin”, este parte din proiectul “De vorbă cu patrimoniul: casele spun povești”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu susținerea prietenilor lui Pippin: Antonia și Horia Ioniță; proiect pregătit de echipa Art Conservation Support. ACS, cum îi spun prietenii.