fbpx

Ateliere Căruța-Căsuța

Pippin cel curios are noi prieteni: o familie de țărănei.

Ne bucurăm să vă anunțăm că acum îi puteți cunoaște nu doar pe țărănei, ci și pe autoarea lor: Diana Tivu

Carte și ateliere cu autorul

Personaje de poveste pregătite pentru a-i învăța pe copii despre patrimoniul cultural, țărăneii pornesc din localitatea lor „de sub munte” într-o călătorie de cunoaștere și descoperire. Și nu pornesc oricum: își pun casa întreagă pe căruța trasă de boi și formează un mijloc de transport inedit: Caruța-Căsuță.

Aventura lor în drum spre mare este detaliat ilustrată și transpusă în cuvinte de Diana Tivu într-o carte recent apărută la Editura ACS, colecția Cartea de salvare.

Un parcurs din care aflăm despre obiceiuri vechi, despre case și localități așa cum erau ele cu circa 200 de ani în urmă.

Pagini de carte: Căruța-Căsuța, autor Diana Tivu, Editura ACS

Despre ateliere

Când: întâlnirile cu autorul au loc sâmbătă 21, 28 octombrie și 4 noiembrie, începând cu orele 10 și 12.

Unde: Librăria Humanitas Lipscani, str. Lipscani nr. 42, București

Ce facem:

  • povestim împreună cu autoarea despre carte și răspundem la întrebările copiilor curioși;
  • realizăm pe planșă, împreună cu Diana, propria Căruță-Căsuță (desenăm, decupăm, lipim)

Durată atelier: circa o oră și jumătate

Cost: proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de aceea costul pachetului atelier+carte (cu autograf autor) este de doar 20 lei/copil participant.

Cum mă înscriu: înscrierea (și rezervare loc ateliere) se face prin achiziționarea de pe patrimonescu.ro (doar plata online) a pachetului (atelier+carte). Trebuie selectate cu atenție data și ora dorite.

click pentru pachet atelier

Cartea are 32 pagini color, format 21 x 28 cm.

! Pentru cei care nu pot participa la atelier, dar doresc cartea, o pot achiziționa separat, de pe patrimonescu.ro, până pe 15 noiembrie și în limita stocului disponibil, la prețul de 20 lei.

clik pentru carte

Diana Tivu este ilustrator și autor de carte pentru copii, pasionată de arhitectura de patrimoniu, de cultura etnografică românească și de povești vizuale luminoase ca o zi de copilărie. Țărăneii sunt protagoniștii unei lumi întregi imaginate de autoare în culori inspirate de satul de altădată, unde viața are un ritm mai așezat, cerul este mereu senin și poveștile sunt pline de umor, inocență și uimire.

Activitățile fac parte din proiectul cultural: De vorbă cu patrimoniul: casele spun povești

Proiect organizat de Art Conservation Support – ACS

Proiect co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.