fbpx

„Pippin, pune-ți o dorință!” – teatru pentru copii: București – 12 mai, Ploiești – 18 mai

Prima piesă de teatru pentru copii din România, ce aduce mesaj despre patrimoniul cultural – fațadele clădirilor istorice se va juca în București pe 12 mai și în Ploiești pe 18 mai.

Ce îți voi spune în continuare ți se potrivește și dacă nu îl cunoști încă pe Pippin, dar:

 • îți place arta, în speță teatrul,
 • admiri clădirile istorice,
 • vrei să pornești pe noi căi ale cunoașterii patrimoniului.

În curând vor avea loc următoarele 4 reprezentații ale piesei de teatru „Pippin, pune-ți o dorință!”:

 • București, 12 mai 2023, începând cu orele 17 și 19 – Biblioteca Națională a României, Sala Mircea Eliade – în partea stângă a intrării din Bulevardul Unirii 22 (tribunal).
 • Ploiești, 18 mai 2023, începând cu orele 11 și 12.30 – Cercul Militar (fosta Casa Armatei).

“Pippin, pune-ți o dorință!”

Spectacolul durează 45 de minute și este ideal pentru copii cu vârsta între 5 și 12 ani.

Mai multe detalii despre proiect, piesa de teatru și echipă: click aici

 • Accesul la teatru se face prin achiziția prealabilă a cărții “Sus, pe acoperiș! Pippin și cavalerii în armură”. Cartea este scrisă de Laura Hangiu, ilustrații de Andrei Damian, Editura ACS, format 21/26cm, 36 pag. Conține povestea de bază a piesei de teatru și activități.
 • Prețul pachetului este de 20 lei, redus cu circa 80% prin co-finanțarea proiectului de către AFCN.
 • Pentru București, cărțile se ridică la sosirea la spectacol pe baza numărului de comandă de pe patrimonescu.ro
 • Pentru Ploiești, pachetele de cărți se trimit prin curier (transport gratuit pentru coletele centralizate la nivel de școală) sau de la învățător Elena Grigorescu.
 • Cadrele didactice care înscriu cel puțin 10 copii au acces gratuit (carte inclusă), iar la înscrierea a 20 de copii, pot lua un însoțitor, tot cu acces gratuit.

Cum mă înscriu:

 • prin achiziție online de pe patrimonescu.ro sau dând click pe afișul cu intervalul dorit.
 • ne puteți contacta și pe pippincelcurios@gmail.com sau la 0721.717.066 (telefon sau Whats App).

Piesa de teatru “Pippin, pune-ți o dorință!” și cartea “Sus, pe acoperiș! Pippin și cavalerii în armură”, autor Laura Hangiu, fac parte din proiectul cultural “Patrimoniul pe scenă”.

Proiectul este organizat de Art Conservation Support – ACS în colaborare cu trupa de teatru Compania 9.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mulțumiri speciale ajutoarelor de nădejde ale lui Pippin pentru organizarea spectacolului de la Ploiești: Elena Grigorescu, Sergiu Grigorescu și E-Căldura!

Parteneri proiect: Patrimonescu.ro, E-Căldura, Moment Photography, Salina Himalaya Ploiești, Le Bonbon, Librăriile Humanitas, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Dilu Dila TV, Muzeul Hărților și Cărților Vechi, Biblioteca Națională a României, Centrul Cultural European de Tineret și Sport „Nicolae Bălcescu”.