fbpx

Provocarea 4(martie) – Strada

Dragi copii, iată-ne ajunși la ultima provocare a etapei.

Am căutat detalii cunoscute sau mai rare în centre istorice și pe fațade. Am găsit uși, balcoane, elemente structurale și figurative.

Ne-am gândit că e timpul pentru o privire mai de ansamblu, pentru o provocare prin care să alegem o stradă sau o părticică dintr-o stradă, care ne place nouă.

Vă amintiți de intruși? Acele elemente străine strecurate te miri unde și în tot felul de moduri: o fereastră de alt tip, o vopsea pe o fațadă, un balcon apărut unde nu-i e locul, umbrele, sisteme de aer condiționat, reclame … sau chiar blocuri noi și mari înghesuite între căsuțe cochete. În măsura în care se poate, vă rugăm să evităm intrușii în căutările noastre. Știm că este greu, mai ales în unele localități.

Nu vom elimina imaginile care cuprind intruși pe străzi frumoase, dar ne-ar plăcea să ne lăsați în comentariul de la imagine (în cazul fotografiilor) – ce vă place și ce nu vă place la strada ilustrată.

Atenție! Să fie străzi din zona istorică a localităților, iar căsuțele surprinse să fie cele frumoase, de care am tot vorbit (istorice/tradiționale). Exemplele de mai jos vor lămuri mai bine cum vedem noi străzile frumoase.

De vă e mai greu să mergeți la „vânătoare” de străzi frumoase, ori desenul nu e tocmai asul vostru din mânecă, puteți răspunde la provocare cu un text din care să înțelegem ce înseamnă pentru voi o stradă frumoasă, ce v-ar plăcea să nu vedeți pe acea stradă, așa cum o gândiți sau o știți voi.

Răspunsurile la provocarea IV le așteptăm în galeria IV a lui Pippin (STRADA) – până miercuri 20 aprilie.

Se votează până pe 25 aprilie.