Cele mai frumoase locuri – Impresii despre proiect, sesiunea de toamnă, 2021
Rezultatele se văd deja, copiii noștri apreciază casele vechi. E o investiție în viitor, în felul cum văd și cum gândesc. Poate nu vor fi toți arhitecți, dar își vor iubi mai mult orașul sau locul de origine. Mulțumim pentru tot!
Anca Tudorancea, echipa Perușii, București
.
A fost tare frumos…
Am învățat multe, atât cei mici, cât și noi, părinții. Este un proiect foarte captivant, ne-a intrat în rutină când circulăm să fim cu ochii pe câte o fațadă, sau la tot felul de detalii pe care înainte nu le observam.
Mulțumim din suflet! Am simțit dăruirea și plăcerea cu care realizați atelierele în toate provocările din proiect și a fost o reală bucurie să participăm!
Simona Diaconu, Ra-Fi, București
.
Mulțumim și noi, din partea echipei Micii Temerari, pentru modul în care a fost structurat proiectul. Beti sigur a rămas marcată în sensul pozitiv și a învățat să caute frumosul în ceea ce vede pe stradă. 🙂
Ovidiu Harabor, Micii Temerari, București
.
Eu mă bucur că am reușit să ne îndeplinim sarcinile până la sfârșit, că am mers de două ori să observăm clădirile bulevardului din Ploiești și copiii știu acum să „privească”.
Așa, mai cu voie, mai împinși de la spate, s-au implicat și ei și părinții lor, și e de apreciat.
Echipei organizatorice multumim pentru efortul depus, pentru materialele frumoase pregătite, pentru ateliere, pentru timpul investit, pentru toată întelegerea și tot ajutorul dat. Vă apreciem, Anca, Magda, Laura, Ramona, Andreea! E un proiect valoros pentru trecut, prezent și viitor.
Elena Grigorescu, Școala “Andrei Mureșanu”, Ploiești
.
Echipa Drumbii vă mulțumește din suflet! Am fost la Sibiu la târg în aceeași formulă și ai noștri copii erau cu capul pe sus în căutarea de ferestre în învelitoare, de detalii etc. Mă așteptam să fie atrase de luminițe. De unde! Vă mulțumim pentru efort! La noi câștigul a fost parcursul concursului! Așteptăm și alte concursuri sau ateliere!
Cornelia Dragulin Dobre, Drumbii – Tulcea!
.
Într-adevăr este un proiect care ne-a educat și pe noi, părinții. Recunoaștem că am început să vedem fața frumoasă a Bucureștiului parcă prin ochii unui turist. Rareș în continuare pregătește desene pentru Pippin.
Mulțumim pentru răbdare și pentru încurajări!
Mulțumiri întregii echipe implicate!
Felicitări tuturor copiilor implicați!
Florentina Bulgaru, Ra-Fi, București
.
Ce a însemnat pentru fetele de la Brașov? Încă un motiv să se întâlnească, să hoinărească pe străzi, să ne sustragă și pe noi, mămicile, de la treburile noastre, să fim mai atente la orașul în care trăim, să îndrăgim istoria și fotografiile vechi, să prețuim frumosul. Provocările au trecut, dar noi tot mai căutăm comori. De la noi un mare multumesc! Să dea Domnul să ne întâlnim mereu în gânduri bune și de ce nu, uneori față în față!
Ana Pascu, Hipopotamele, Brașov
.
Și noi mulțumim tare mult. Am văzut orașul prin alți ochi și ne-am putut bucura (sau întrista) de adevărate comori, care altfel ne erau ascunse. Noi ne-am cam pierdut pe traseu, poate și din cauza faptului că membrii echipei se întâlneau destul de rar în timpul școlii, făceau temele separat și apoi urma să reunim proiectele lor. Sper ca data viitoare să putem susține mai bine activitățile lor.
La cât mai multe astfel de proiecte!!
Felicitări și mulțumim încă o dată pentru că ne-ați făcut mai atenți la acest „secret public”, cum numește Goethe minunatul de lângă noi. Chapeau!
Răzvan Ropotan, Pizza Mobilă, București
.
Si noi vă mulțumim tare mult! Chiar dacă nu am fost așa activi, copilașii mei fiind mai micuți! Am învățat multe lucruri de la dumneavoastră! Felicitări și mulțumiri!
Larisa Stoica, Sibiu
.
Mulțumesc frumos și eu! Și echipa Artiștii curioși au fost încântați de activitățile propuse de dumneavoastră. Sper că la următoarea activitate să se descurce singuri să trimită pozele. Vă suntem recunoscători pentru activitățile desfășurate. Din centrul țării o îmbrățișare caldă!
Bianca Toth, Sibiu
.
Și echipele clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” Ploiești au terminat acest frumos și interesant proiect cu multe cunoștințe, dornici și curioși să găsească în continuare frumosul rămas în orașul nostru drag și în satele bunicilor lor și vor participa și la alte provocări. Experiența aceasta ne-a făcut mai atenți la ce este în jur, ne-a învățat că și clădirile au povești, că se poate să vedem detalii. Am descoperit talente la desenat, chiar tridimensional, am văzut bucuria de a fi în echipă, dar am și învățat că mai avem de lucru la organizare, la mobilizarea echipelor. Desigur, nu toți au același entuziasm și a fost mai dificil să implic toată clasa, dar, în definitiv, fiecare a prins măcar o frântură de informație, a participat și a înțeles măcar puțin din fiecare atelier! Unii vor aprofunda domeniul arhitecturii sau al designului.
Mulțumesc din inimă pentru fotografii și impresii despre clădirile din țară si colegei mele dragi, Elena Grigorescu și celorlalte colege, cadre didactice implicate în proiect! Am descoperit împreună comori, văzute prin ochi frumoși și curioși. Iar echipa de coordonare și organizare, Anca, Laura, Ramona, Magda, Andreea, merită toată lauda, și nu numai, pentru profesionalismul de care au dat dovadă din plin, pentru că au știut într-adevăr să fie mari, coborându-se cu tact profesoral la cei mici, la cei care aveau mii de întrebări și tot atâtea idei și desene! Un proiect minunat, din care am căpătat multă experiență, de organizare și științifică, a cunoștințelor. Vă îmbrățișam cu drag, de la Ploiești!
Șendroiu Ramona, Școala “Andrei Mureșanu”, Ploiești
.
Mulțumim pentru ca ne-ați inclus in proiect deși suntem doar o familie. Am învățat să apreciem lucrurile frumoase din jur și să ne simțim bine când le vedem. Vă recomandăm și vizita la Muzeul Golești din Jud. Arges. Acolo veți găsi multe comori ale arhitecturii rurale, un muzeu în aer liber. Vă trimitem câteva imagini. Va dorim tuturor un sfarsit de an plin de liniste si impliniri.
Cautatoarele de istorie din Vâlcea asteaptă și alte activității.
Andreea Palmotă, Căutătoarele de istorie, Vâlcea
.
Nouă, celor mici, ne-a fost mai greu, dar am fost cuminți, am ascultat , am căutat, am descoperit și am reușit să întelegem că frumosul și autenticul se sădesc din copilărie, pentru a fi recunoscute și apreciate restul vieții.
Mulțumim pentru răbdarea cu care
ne-ați așteptat și ne-ați apreciat,
ne-ați încurajat și răsplătit!
Bucuroși înainte de Crăciun!
Te iubim, Pippin!
Ioan Mănăstireanu, învățător clasa PA, Școala “Andrei Mureșanu”, Ploiești.
.
Pe noi ne-a încântat atât de mult Pippin, încât a ajuns să fie prezent peste tot: pe caietele de matematică, în copaci, în compuneri . Avem unul care ne salută dimineața. Câteodată avem impresia că e cel din povestea noastră.
Mariea Petrescu, Școala “Andrei Mureșanu”, Ploiești