fbpx

Provocarea a II-a: Zoomorf

Dragi copii,

Ferestrele ne-au ajutat să ne împrietenim cu căsuțele, să vedem prin ochii lor ce le face bine și ce le face rău, să vedem că și ele, precum și noi oamenii, sunt diferite. Ne-am bucurat să le descoprim împreună în prima dintre provocările concursului.

Acum, pentru că suntem mai avansați, ne apropiem și mai mult de fațade și vedem unde sunt ascunse diferite animale.

Ce trebuie să știu înainte de a porni la drum?

Articolele le găsești dând clik pe cuvintele marcate sau în categoria Învățăturile lui Pippin, de pe acest site.

Unde găsesc elemente zoomorfe?

Așa cum am precizat când am vorbit despre fațade, elementele zoomorfe de pe fațade se găsesc în special pe clădirile din centru orașului. Așadar, acolo trebuie să ajungi.

Dacă locuiești la sat, trebuie să precizăm că, din păcate, sunt mai puține elemente zoomorfe păstrate. Le poți găsi modelate în lemn – la pridvor/prispă sau la capetele grinzilor; plămădite din ceramică sau picate – pe fațade. Le poți găsi chiar cocoțate pe casă sau pe poartă. Pentru că elementele zoomorfe sunt mai rare la sat, sunt acceptate și cele localizate în alte locuri decât pe fațadă.

Dacă le găsești în satul tău, tare ne bucurăm să ni le arăți și nouă.

Însă, dacă nu-i nici urmă de cocoș, de căluț, de leu sau alte elemente zoomorfe la tine în sat, poți alege tu cel mai de pret element decorativ pe care îl găsești la o fațadă în satul tău.

Ce trebuie să fac?

  • Mergi, dragă copil, împreună cu părintele sau dascălul care îți călăuzește pașii, și găsește elementul zoomorf preferat de tine pe o fațadă.
  • Fotografiază, desenează, modelează cu mânuțele tale pricepute un astfel de element.
  • Când le pregătești, amintește-ti ce ai învățat din provocarea I – atenția pe care ai acordat-o imaginilor tale, sau ai văzut că i-a condus pe colegii tăi; atenția cu care ai lucrat, sau ai învățat din alte exemple.
  • Trimite-ne și nouă imaginile, rezultat al muncii echipei tale.

Unde încarc imaginile?

Pentru că am fost nevoiți să prelungim perioada de încarcare a imaginilor la prima etapă, în acest moment nu avem un link activ pentru încarcarea imaginilor de la etapa a II-a. Duminică, pe 17 octombrie, vom deschide o noua sesiune și vom adăuga (și aici) link-ul către formular.

Până atunci, poți să te documentezi și să începi căutarea, sau poți chiar și să desenezi, pictezi, modelezi.

Cei mari, care te ajută ca imaginile să ajungă la noi, au văzut deja ca e mult mai simplu să încarce toate imaginile de la o echipa, în aceeași sesiune de logare.

Până când trebuie să încarc imaginile?

Pentru că ne dorim să avem un calendar cât mai predictibil încercăm să facem foarte puține abateri de la calendarul anunțat inițial.

De aceea, imaginile etapei a II-a se pot încărca până pe 26 octombrie, pentru ca pe 27 octombrie să putem lansa provocarea a III-a, fără alte amânări și întârzieri.

Îți mulțumim că ești alături de noi! Împreună și aceste animăluțe pot fi mai protejate.